Residential Complex in Andorra

Residential Complex in Andorra

stage: Concept design

surface: 24.501 m2

client: HOQUE  

type: Residential, Competitions,

Soldeu, Andorra

 

 

This project proposes the location of two residential complexes as constructions differing from the importance of the high mountain, landscaping the surroundings with native species. The volumes oriented to the west, and covered with slate, evoke the image of a large cut rock. This is placed within the terrain in a slightly disordered manner, next to the property line at the top of the plot letting the trees be seen from the access roads. Paths to different levels connect the volumes in a pedestrian walkway, a large viewing point with views of the ski station, making it an alternative access to the slopes in winter.
The proposal complies with extensive sustainability criteria, from the environmental measures in the architectural design and construction to the use of natural resources.