Glòries Shopping Centre Refurbishment

Glòries Shopping Centre Refurbishment

stage: Finished

surface: 90.000 m2

gla: 70.000 m2

client: Unibail-Rodamco  

type: Retail,

in collaboration with:
Estudio Mariscal, Saguez & Partners

image's copyright:
Nicolás Pinzón

Av. Diagonal 208. Barcelona, Spain

 

 

Twenty-two years after its original opening, this leisure and retail complex, situated in a vibrant urban redevelopment area, is programming a full refurbishment and a small extension to meet and adapt to the needs of the new urban fabric and the functions of the 22@ sector of Barcelona.

The project proposes to transform an indoor space into an open-air meeting and leisure zone and, in turn, to build onto the current central plaza. Other planned interventions are the extension of the internal route linking the streets Diagonal and Gran Vía and covering one of the streets on level -1 to facilitate direct access from the nearby street. These interventions are undertaken with great simplicity and clarity through a design that emphasizes the importance of the different atmospheres.